Denk je erover om voor jezelf te beginnen?

Ben je een ervaren professional vanaf HBO niveau en wil je begeleiding bij de overstap van loondienst naar het starten van een eigen bedrijf? Wil je zzp-er of freelancer worden? Of ben je al gestart als ondernemer?

Mijn klanten hebben de volgende vragen:

 • Past het zelfstandig ondernemerschap bij mij als persoon 
 • Hoe kan ik omgaan met mijn eigen onzekerheden hierbij
 • Ik wil een kritische sparringpartner die met mij meedenkt over mijn businessidee
 • Ik wil mijn ondernemersvaardigheden verbeteren
 • Hoe kom ik aan betalende klanten
 • Hoe bepaal ik het juiste product of dienstenaanbod
 • Hoe kan ik mijn netwerk vergroten, zowel online als offline
 • Anderom kan trouwens ook: Ik ben ondernemer en wil terug in loondienst
 • Ik ondersteun je graag om de opstart van je eigen bedrijf succesvol te laten zijn! Dit doe ik door het geven van individuele business coaching. 

Als ondernemer heb je namelijk naast je eigen vakgebied meerdere rollen: inkoper, verkoper, boekhouder, marketeer etc. Als jij als ondernemer weet waar jouw talenten liggen, kun jij de voor jou juiste keuzes maken.  

Hoe ziet een traject eruit?

1) Na het eerste gratis adviesgesprek, start de oriëntatiefase: Jij als ondernemer. Je maakt de online ondernemers scan en krijgt hierna een gesprek. De doorlooptijd is een maand. Het resultaat van deze fase is een voorlopige 'go' of een 'no-go' om de optie van zelfstandig ondernemerschap serieus te gaan onderzoeken. 

In de voorbereidingsfase start je met het bouwen van de fundering van je bedrijf. Je start met het opstellen van je startplan. Een goed en modern format hiervoor wordt aangeleverd.

Er vinden maximaal 4 gesprekken plaats. De doorlooptijd van deze fase is maximaal 2 maanden. Het resultaat is een 'go' of een 'no-go' voor de start van je bedrijf. Tussen de gesprekken door krijg je opdrachten mee. 

Bij een 'no-go' is het in overleg mogelijk je te begeleiden naar een andere baan in loondienst, middels een outplacement traject.

In de derde fase ga je concreet bouwen aan de start van je bedrijf, middels een coachbundel van 3 of 6 maanden. Per maand heb je een individueel gesprek met de coach en je krijgt opdrachten mee. Tussentijds zijn er contactmomenten middels telefonische consulten en e-coaching. Het resultaat van deze fase is:

 • Je bedrijf is startklaar
 • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • Inzicht en kennis in ondernemersvaardigheden
 • We streven naar een eerste betalende klant
 • Een actieplan, inclusief planning, voor het nemen van de volgende stappen.

Aanmelden hiervoor kan doorlopend.

Duur traject: gemiddeld 6 maanden. 

2) Ondernemers-Scan: Test jezelf als ondernemer

Schuilt er in jou ook een eigen baas? Hoe ondernemend ben jij eigenlijk als ondernemer? Weet je nog niet helemaal of je de stap durft te zetten? Test jezelf met de uitgebreide ondernemersscan. Hierin worden je vaardigheden, kwaliteiten en mindset als ondernemer grondig onder de loep genomen zodat je weloverwogen tot een 'go' of een 'no-go' als ondernemer kunt komen. Het is een maatwerk produkt, dus volledig afgestemd op jou. 

Tarief: €350,- ex. btw (of €425,- inclusief 21% btw). Dit is inclusief een intake, de online scan, een uitgebreide rapportage en een persoonlijke nabespreking 1-op-1. Aanmelding: doorlopend. 

Mijn werkwijze is praktisch, persoonlijk en professioneel. Het resultaat staat hierbij centraal. 

Ik ben gespecialiseerd in het aanbieden van diensten.

Als je eerst meer wilt weten over met wie ik werk, kijk dan op de pagina Voor wie. Wil je eerst meer weten over mij, kijk dan bij Over mij.

Voor financiële en juridische vragen alsook de financiële haalbaarheid van een ondernemingsplan, werk ik samen met andere vakspecialisten, waar ik je naar kan verwijzen.

Ben je op zoek naar professionele begeleiding? Neem contact met mij op via de website of stuur een mail naar info@vanschipadvies.nl. Een eerste adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.