Wat anderen zeggen over mij

Joeki, advocaat:

Toen ik mijn traject bij Marian begon, had ik vooral veel vragen over mezelf en wat ik al dan niet wilde qua loopbaan. Marian heeft mij geholpen structuur te brengen in alle gedachten en gevoelens die ik had. Door het maken van opdrachten en doen van onderzoek kwam ik erachter dat er meer mogelijkheden zijn binnen mijn sector dan ik dacht. Het loopbaantraject heeft me dan ook veel inzichten geboden. 

Doordat Marian heel direct is, heeft ze me een goede spiegel voorgehouden. Dat werkt voor mij heel prettig en ik kon daardoor beter knopen doorhakken. Naast dat ze erg to the point is, bood Marian me ook een luisterend oor waardoor ik me altijd gehoord heb gevoeld. Wat ik het fijnste vond aan het volgen van dit traject bij Marian is dat zij het traject aanpaste aan mijn tempo. Ik had wat meer tijd nodig om beslissingen te kunnen maken en ik heb altijd de ruimte gevoeld om daar ook de tijd voor te nemen. Veel dank, Marian!

Marieke, communicatieadviseur:

Mijn loopbaantraject bij Marian was voor mij een prachtige investering in mijzelf. Door de uiteenlopende opdrachten  die zij mij gaf, heb ik helder gekregen wat mijn kwaliteiten en loopbaanwaarden zijn en in wat voor omgeving ik graag werk. Marian stelt op een prettige manier kritische vragen en helpt alles scherp te krijgen. Vooral de vacature-analyse en orienterende netwerkgesprekken hebben mij veel gebracht. Dergelijke gesprekken geven een heel waardevol inzicht. Ik raad een loopbaantraject bij Marian iedereen aan!

Jelle, operationeel manager, Utrecht:

Ik heb erg veel profijt gehad van de gesprekken met Marian. Down to earth, pragmatisch en inspirerend. Voor mij, in eerste instantie, een zoektocht naar wat ik wil en kan in mijn loopbaan. Daarna de begeleiding bij het proces om dat te realiseren. Erg prettig om met iemand te spreken die je serieus neemt, met je meevoelt, maar je ook aan het werk zet en af en toe moeilijke vragen stelt. Een aanrader om je scherp te houden en dat te blijven.

Willem, jurist, Utrecht:

Door mijn leeftijd (62 jaar) en bepaalde omstandigheden op mijn werk wilde ik mij orienteren op het laatste gedeelte van mijn loopbaan. Hoe die op zinvolle wijze vorm te geven? Omdat ik in het verleden heb gemerkt hoe in de loop van de tijd opgebouwde patronen in de weg kunnen zitten, besloot ik hierbij professionele ondersteuning in te roepen. Sowieso goed omdat de eigen blik nu eenmaal altijd beperkt is. En ik werk al jaren bij mijn huidige werkgever zodat het ook een hernieuwde kennismaking met het betreden van de arbeidsmarkt was. 

Na een zoektocht op internet kwam ik uit bij Van Schip Advies, waar ik een goed gevoel bij kreeg. Over haar begeleiding ben ik enthousiast. Mooi vind ik de vraag van Marian hoe je benaderd wilt worden. Ze is to the point, snel schakelend, begripvol en legt direct de vinger op zaken waar nog wat te doen of te halen valt. De persoonsanalyse deed mij goed; jezelf weer eens in de spiegel kijken. En het geeft houvast op betreffende vragen in solliciatiegesprekken. Ook het beroepen- en branchesonderzoek ervaar ik als waardevol. Er komt veel langs zodat ik naar mijn overtuiging een goed overzicht heb en niets links laat liggen. Ook LinkedIn en (andere) netwerken passeren uitgebreid de revue. Met voortdurend de persoonlijke noot. Kortom, een zeer geslaagd dekundig en persoonlijk traject waardoor ik de tools in handen heb om in vol vertrouwen aan de slag te gaan. Van harte aanbevolen!

Christian, contractmanager, Utrecht:

In een traject van enkele maanden met meerdere meetings (helaas weinig live wegens COVID) door Marian veel zelfinzicht verkregen en duidelijker kunnen stellen waar ik in mijn carrière mee verder wilde. Tevens Marian als goede stok achter de deur om diverse acties om e.e.a. te onderzoeken ook uit te voeren en de benodigde informatie op te halen. Marian is geduldig en vriendelijk maar wel helder en duidelijk en laat je niet wegkomen als je je taken niet uitvoert. Na het traject bij Marian gestart in mijn nieuwe rol als contractmanager bij de Rijksoverheid.

Martijn, bestuursadviseur, Utrecht:

Mijn vraag aan Marian was het vinden van een passende baan die aansluit bij mijn kwaliteiten na mijn besluit te stoppen met mijn eigen bedrijf. Ik heb het traject als zeer resultaatgericht en prettig ervaren. Al snel lukte het om te starten met een opdracht en ik ben deze zomer doorgestoomd naar een leuke vaste baan.

Ik kan Marian van Schip zeer zeker aanbevelen. Vanaf dag één lag de focus op het eindresultaat; het vinden van de juiste baan voor mij!

Frits, trainee Data Science, Utrecht:

Begin 2022 was ik op zoek naar richting in het vinden van werk dat mij energie zou geven ipv waar ik energie in moest stoppen. Na een telefoontje kon ik erg snel terecht (binnen een week). Aan de hand van een flink aantal oefeningen (deels huiswerk, deels tijdens bijeenkomsten) heb ik mijn eigen profiel vast kunnen stellen. Met behulp van een door Marian aangereikte tool kon ik met mijn profiel zoeken op mogelijke banen die hierbij passen. Uiteindelijk had ik nog voor het afronden van het adviestraject een sollicitatie uitstaan, waar ik uiteindelijk ook ben aangenomen. Het advies was voor mij erg waardevol, omdat mij een beter beeld gaf van mijzelf. Hierdoor stond ik veel sterker in mijn sollicitatie(gesprekken). Ik zou Marian zeker aanbevelen.

Stephanie, adviseur Letselschade, Hilversum:

Ik was op zoek naar een coach/ loopbaanbegeleider in de buurt die mij op een soort van  pragmatische manier kon helpen. Ik ben vrij nuchter en niet zo van het zweverige. Marian van Schip heeft mij enorm geholpen middels testjes, oefeningen en gesprekken. Zij oordeelt niet; zij heeft mij zelf de inzichten gegeven die ik nodig had. Hierdoor leerde ik buiten mijn kaders te denken en in te zien wat bij mij paste en wat toch echt niet (wat ik eerder niet verwacht had). Zij heeft mij tevens bruikbare adviezen gegeven wat betreft mijn cv, sollicitatiebrieven, sollicitatie en LinkedIn. Inmiddels een baan gevonden die bij mij past. Marian heeft mij enorm geholpen!

Jaap, directeur/bestuurder, Vorden:

Zoals vele mensen kom je in je carrière op een punt van keuzes: ga ik hetzelfde pad 'bewandelen' of kies ik voor een andere richting? Dat zijn geen gemakkelijke keuzes. Ik was enorm blij om met de steun van Marian mijn mogelijkheden te verkennen om tot een goede keuze te komen. Ik doe nu weer met veel energie en zin werk dat geheel bij mijn visie en levensstijl past. Sta je ook voor een belangrijke keuze, neem eens contact op met Marian!

Agnieszka, administrator, Hilversum:

Great coach. I'm very happy with Marian's carreer advice. Shortly after 3 sessions I found my new career challenge. Very productive meetings, very suitable guidance, very effective homework and perfect listener. I totally recommend Marian make your carrier switch :)

Iris, adviseur luchtkwaliteit, Utrecht:

Marian heeft mij erg goed geholpen om erachter te komen wat ik wilde in een baan en hoe ik dat kon bereiken. De tools die gebruikt werden tijdens het loopbaantraject gaven mij veel zelfinzicht. De gesprekken met Marian hebben mij veel zelfvertrouwen gegeven bij het solliciteren en ik heb een leuke baan te kunnen vinden die bij mij past.

Claudia, ambulant clientbegeleider, Utrecht:

Tijd voor verandering en zin in een andere baan.

In zes afspraken heeft Marian mij op een niveau van solliciteren gebracht dat ik alleen niet zou hebben bereikt.

We hebben gewerkt aan het voeren van een sollicitatiegesprek en het schrijven van een motivatiebrief waarin ik naast mijn motivatie en kwaliteiten voor de baan, vooral ook mijn motivatie benomen om voor die ene werkgever te willen werken. 

Het was een eyeopener te horen dat ik de competenties in huis heb maar dit tijdens een sollicitatiegesprek niet zichtbaar zou worden. Marian liet mij kennismaken met de STARR methode en werken hiermee hielp mij enorm om mijn kwaliteiten wél zichtbaar te maken.

Marian heeft een losse stijl van communiceren waardoor ik mij prima op mijn gemak voelde. Tegelijk nam Marian mij serieus en ook het proces; dit had een prettige vaart en Marian behield het overzicht. Marian weet goed te luisteren, de juiste vragen te stellen en ook nog eens een heleboel te noteren om op een later moment uit die aantekeningen feilloos het juiste op te diepen.

Het is waardevol dat Marian zelf als manager mensen heeft aangenomen en begeleid. Ze put hierdoor uit een rijke werkervaring. Niet dat dit nou zo op de voorgrond stond, als klant stond ik vooral centraal. Marian werkt graag met willers en kunners, en dat heb ik gemerkt. Ze geeft je veel eigen verantwoordelijkheid en biedt op een betrokken manier ruimte voor jouw ontwikkeling.          

Mounia, frontoffice medewerker, Alkmaar

Ik wilde graag een andere richting in mijn loopbaan maar wist totaal niet welke. Marian heeft me geholpen de richting die het beste bij mij past te vinden. Ze gaat systematisch te werk, is super  enthousiast, zeer kundig, open, eerlijk en soms best confronterend. 

Ik heb ontzettend veel baat bij haar hulp gehad en ben heel erg blij dat zij op mijn pad is gekomen en dat ik van haar diensten gebruik heb mogen maken. Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen!

Anita, woonbegeleider Thomashuis, Brummen: 

Na twee jaar ontwikkelingswerk gedaan te hebben in Ghana wilde ik bij terugkeer in Nederland graag van baanrichting veranderen. Welke richting ik op moest gaan, was voor mij nog niet duidelijk. In een gesprek met Marian kreeg ik veel handvatten om aan de slag te gaan met wat ik zelf ‘mijn baanoriëntatie’ noem. Deze oriëntatieperiode nam een aantal maanden in beslag en leverde mij waardevolle en inspirerende ontmoetingen met verschillende mensen op. Ik kreeg het beeld van wat ik zocht helder en deed en passant veel aan personal branding. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een uitdagende baan in een voor mij nieuwe setting en functie.

De bijdrage van Marian aan dit hele proces was wezenlijk. Met een open en oprecht geïnteresseerde houding heeft ze door middel van het stellen van de juiste vragen en het geven van praktische tips sturing gegeven aan mijn zoektocht.

Meron, financieel administratief medewerker Den Haag:

Marian is een enthousiaste, energieke vrouw met een directe manier van communiceren, precies wat ik had nodig als een coach/loopbaanadviseur! Zeer betrokken en was voor mij altijd bereikbaar. Waar nodig confronteert en signaleert zij problemen op tijd en geeft ze de juiste zetjes om je weer op de juiste weg te krijgen. Ik ben Marian zeer dankbaar voor alles wat zij heeft gedaan voor mij! 

Daniella, consulent financiele dienstverlening, Rotterdam:

Tijdens mijn outplacementtraject heb ik veel aan Marian gehad. Ze communiceert helder en duidelijk, doet er alles aan om te zorgen dat je gemotiveerd blijft en zorgt dat je steeds weer wat verder komt in het proces. Ik vond het fijn om dit traject samen met haar te doorlopen!

Ondernemers:

Jacqueline, senior trainer, Utrecht:

Marian van Schip is een zeer ervaren loopbaancoach met een optimistische en realistische kijk op loopbaankansen, en wat er voor nodig is om die te verzilveren. Zij weet op een positieve manier te confronteren en de juiste vragen te stellen, waardoor je zicht krijgt op wat er nodig is om je koers bij te stellen. Tegelijkertijd weet zij goed kwaliteiten te benoemen, wat heel motiverend werkt. Ook voor (startende) ondernemers is zij een goede spiegel. Zij heeft mij heel goed geholpen om in korte tijd helder te krijgen wat voor mij op dit moment écht belangrijk is in mijn bedrijf. Daarnaast is zij een bijzonder prettig mens en kan er ook gelachen worden tijdens het werk!

Masja, carriérecoach, Oostzaan:

Na ruim 20 jaar loondienst kriebelde het om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te maken. Alle bekende beren op de weg hielden mij tegen. Het speciaal door Marian ontwikkelde begeleidingstraject was precies wat ik nodig had om de stap succesvol te zetten. Marian gaf mij de structuur met een heel helder stappenplan, vertrouwen en bevestiging door een zeer uitvoerige ondernemersscan. Bewustwording van en ontwikkeltips voor mijn valkuilen. Zo kwam ze met een structuur voor mijn timemanagement toen ze zag dat ik het overzicht verloor. Ze was een confronterende coach die mij terugfloot als ik te snel ging en een stimulerende coach als ik het te ingewikkeld maakte. Het resultaat is dat ik binnen 1,5 maand mijn eerste twee opdrachten had en binnen 1 maand mijn ondernemersplan klaar had. Het model wat Marian hierbij gebruikt dient als basis voor mijn ontwikkelplannen voor de toekomst en als graadmeter hoe het gaat met mijn gestelde doelen. Het traject was kwalitatief sterk, structuur gevend, zeer informatief en ook verhelderend en inspirerend. Daarnaast is Marian een hele fijne sparringpartner vol met humor en energie. 

Tessa, project- en verandermanager, Utrecht:

Marian heeft mij begeleid bij het starten als zelfstandig ondernemer. Zij heeft hiervoor een mooie gestructureerde aanpak waarin alle facetten die hierbij komen kijken aan bod komen. Ik heb haar leren kennen als een enthousiaste en warme persoonlijkheid met veel kennis van zaken. Ze is direct in haar communicatie, geeft vertrouwen en confronteert waar nodig., Zij is erg betrokken en oprecht geïnteresseerd in de mensen die zij begeleidt. Ook als er even geen afspraak gepland staat informeert zij regelmatig naar de voortgang. Ze neemt proactief actie als ze het gevoel heeft dat het proces vastloopt door hierover het gesprek aan te gaan en met nieuwe ideeën te komen. Ook heeft zij mij geleerd dat het belangrijk is bij het maken van keuzes een goede balans tussen ratio en gevoel aan te houden. Dit alles heeft geresulteerd in een blij mens met een berg aan energie en een mooi eerste jaar als zelfstandig ondernemer. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuk om met haar te werken. Kortom, een warme aanbeveling voor iedereen die een volgende stap in zijn carrière wil zetten!

Monique, loopbaanadviseur, Amsterdam:

Daar stond ik. Overtuigd mijn oude baan losgelaten, om mijzelf nog concreter als loopbaanadviseur te gaan ontplooien. Maar onzeker of zelfstandig ondernemerschap bij mij past en of er anders überhaubt vacatures zijn in dit vak. En nieuwsgierig wat het bijdraagt om als loopbaanadviseur nu zelf begeleid te worden door deze door de wol geverfde loopbaanadviseur!

Eerst onderzoeken we of ik het in huis heb om het als zelfstandig ondernemer te gaan redden. Het was fijn te merken dat Marian een duidelijke structuur heeft om dit onderzoek met mezelf en ‘op de markt’ aan te gaan. Met Marians heldere feedback en tips verdween mijn onzekerheid hierover steeds meer naar de achtergrond. Het bepalen van mijn niche is een lastig proces, maar met haar doortastendheid kwam ik tot een heldere uitkomst. Ook bleek ze de juiste sparringspartner een steekhoudend plan op te stellen. Haar coaching enthousiasmeerde mij enorm.

Net op het punt dat ik ‘ja’ zou zeggen tegen zelfstandig ondernemerschap, bleek ik zwanger te zijn.  Ik besluit het plan toch nog in de ijskast te leggen om me eerst te richten op de arbeidsmarkt. En wat was het fijn dat zij die zo goed kent en het mij ook nog eens gunde van haar sterke netwerk gebruik te maken!  Wat was nou zo prettig aan haar begeleiding? Het is fijn te werken met iemand die zo goed bereikbaar is voor mijn ‘tussendoor-vragen’ en zich steeds flexibel toont. Ze geeft mij het vertrouwen dat er banen zíjn, bijvoorbeeld door mij steeds vacatures toe te schuiven die zij intussen voor mij tegenkomt. Haar humor en praktische aanpak maakt het simpelweg leuk. Met haar rijke staat van dienst houdt ze mij steeds een goeie spiegel voor, wat vertrouwen geeft in mijn kansen en mogelijkheden. En ondanks mijn eigen ervaring als loopbaanadviseur had ik veel aan haar tips over solliciteren en netwerken. Tenslotte ben ik dan ook aangenomen op een geweldige vacature die Marian voor mij vond! 

Han, franchiser Poda Omheiningen, Breezand Noord-Holland: 

Na 30 jaar voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt, zat ik als 55-jarige zonder werk. Maar vooral met de vraag hoe nu verder. Ik wist wat ik niet meer wilde, maar wat dan wel? 
Marian heeft me daarmee geweldig geholpen, ze wist me weer in mijn kracht te zetten, door mij te coachen in een traject waarmee ik op zoek ging naar wat ik wel wilde, maar vooral ook onder welke voorwaarde.
Mede door haar praktische en nuchtere aanpak heb ik voor mezelf een aantal duidelijke keuzes gemaakt. Ook heeft Marian me geholpen met praktische zaken zoals mijn LinkedIn profiel en cv, ze gaf me goede tips voor een goede sollicitatie. 
Gaandeweg het traject kwamen er 2 mogelijkheden naar voren, een commerciële functie in de buitendienst of het starten van een eigen bedrijf. 
Uiteindelijk heeft het geresulteerd in de start van eigen bedrijf, waarbij Marian mij goed de spiegel voor hield en me verder hielp met goede suggesties en tips om zo tot een goede start te komen.
Marian bedankt voor de hulp in dit traject. Ik had van te voren niet verwacht dat we in een periode van ca. 7 maanden dit resultaat zouden hebben. Dit mede door jouw gedrevenheid en omdat Marian resultaat gericht is.

Judith, teammanager corporate, Maarssen: 

Ik heb Marian leren kennen als een zeer gedreven en doortastende HR professional. Zij heeft een belangrijke rol gespeeld toen ik op een kruispunt stond in mijn carrière en overwoog zelfstandig ondernemer te worden. Marian is goed in staat inzicht te geven wat hierbij komt kijken in praktische zin en legt de link tussen beschikbare en te ontwikkelen competenties. Ze denkt in mogelijkheden en groeikansen maar blijft wel kritisch. Gesprekken met haar gaven veel energie. Ik kan startende ondernemers absoluut aanraden Marian’s begeleiding in te schakelen in de voorbereidende fase om daarmee de slagingskans van de eigen onderneming te vergroten.

Opdrachtgever:

Annemarie Lootsma, Lootsma & Co, HR buro voor advies en ondersteuning, Sint Maartensbrug:

Ik heb een paar keer als opdrachtgever met Marian samengewerkt. Bij Marian zijn de outplacementtrajecten in goede handen en kun je erop vertrouwen dat Marian er alles aan doet om de medewerkers aan een andere dienstbetrekking te helpen. 100% resultaat dus. Bij een volgend outplacement/loopbaan-vraagstuk zal ik direct Marian inschakelen. Daarnaast ervaar ik de samenwerking als zeer plezierig, met duidelijke terugkoppelingen, directe communicatie en empathie voor de betrokken medewerkers.
Service categorie: Loopbaanadviseur
Jaar eerste keer aangenomen: 2012 (meer dan eens aangenomen)
Belangrijkste kwaliteiten: Geweldige resultaten, Aangenaam, Hoge integriteit.

Collega:

Patricia Collignon, coördinator Scholing en Projecten, outplacementbureau C3:

Marian is mijn direct leidinggevende geweest bij outplacementbureau C3werkt. Zij combineert daadkracht met aandacht voor haar medewerkers. In korte tijd doorgrondt zij waar de schoen wringt en zorgt ervoor dat processen worden verbeterd. Door haar coachende kwaliteiten weet zij het beste in haar medewerkers boven te halen

Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op en stuur even een mail naar info@vanschipadvies.nl