Loopbaanbegeleiding 

Hulp voor HR en managers

Ik begeleid mensen van werk naar werk en in loopbaanoriëntatie trajecten. Vanuit boventalligheid of vanuit eigen wens. Graag zet ik mijn kennis en expertise in om jou verder te helpen. Als werkgever wil jij op het juiste moment de juiste mensen op de juiste plek. Loopbaanadvies kun je inzetten wanneer je merkt dat jouw medewerker:

 • Ontwikkelingsvragen heeft
 • Vast dreigt te gaan lopen
 • Niet zo goed weet wat een goede volgende stap voor hem zou zijn
 • Opleidings- en scholingsadvies nodig heeft
 • Niet zo lekker meer functioneert in zijn huidige baan
 • Dreigt uit te vallen (preventie van ziekteverzuim)

Mogelijk wil je die medewerker juist behouden voor jouw organisatie (interne mobiliteit en career development). En wil je hem begeleiding aanbieden om helderheid te krijgen in zijn loopbaanwensen.

Ben je op zoek naar een senior loopbaanadviseur in de regio Utrecht of Hilversum, die resultaatgericht werkt en daarbij tegelijkertijd oog voor jouw medewerker blijft houden? Iemand die maatwerk levert? En toewerkt naar een duurzame oplossing voor jouw medewerker?

Qua doelgroep richt ik mij op ervaren professionals van HBO tot executive niveau. Mensen die (weer) met plezier en energie naar hun werk willen gaan.

Mijn opdrachtgevers hebben vaak het volgende gemeen:

 • Ze willen graag hun medewerker faciliteren om te onderzoeken wat een goede volgende stap in zijn loopbaan zou zijn
 • Ze willen graag versnelling in het oriëntatieproces van hun medewerker
 • Ze vinden dat iedereen uniek is
 • Hun medewerker wil ook onderzoeken of hij in loondienst danwel liever voor zichzelf wil beginnen als zzp-er
 • Ze willen graag regelmatig een terugkoppeling, telefonisch of via rapportage, omtrent de voortgang van een traject (hierbij hou ik mij aan de regels van de beroepsvereniging voor loopbaanadviseurs NOLOC)
 • Bij problemen met een medewerker willen ze graag overleg om af te stemmen hoe dan verder.

Ik help je hierbij graag.

Resultaat

Het resultaat van een individueel loopbaantraject bij mij: je medewerker weet wat zijn "ideale plek" is en wat hij moet doen of ontwikkelen om daar te komen of te blijven. Hij leert zich op een goede manier te profileren en hij heeft een concreet plan voor de toekomst. 

Inhoud traject

In een kort en intensief loopbaantraject begeleid ik jouw medewerker duidelijk op een rijtje te krijgen wat hij wil, wat bij hem past, in wat voor soort organisaties en functies hij dat kan vinden en hoe hij daar kan komen. Ik werk (zo nodig) met digitale testen die inzicht geven in zijn persoonlijke kenmerken, ervaring en opleiding, vaardigheden en interesses.

Hierna volgen nog maximaal 5 gesprekken. Hierin krijgt hij een duidelijk beeld van waar hij interesse en plezier in heeft en voldoening van krijgt. Tussendoor werkt hij aan (digitale) opdrachten op maat. Zodat hij weet wat voor volgende stap hij in zijn loopbaan kan zetten. Mijn werkwijze hierbij is praktisch en resultaatgericht, altijd met oog voor de mens.

Duur

De onderzoeksperiode duurt maximaal 3 maanden. Gesprekken vinden gemiddeld 1 x per 2 weken plaats. Tussentijds is er regelmatig contact via mail, telefoon of Teams. Elk traject is een intensief traject op maat. We zetten alleen in wat nodig is. De onderwerpen kunen daarom per kandidaat verschillen. 

Werkwijze

Een eerste adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Na overeenstemming worden de werkwijze, het budget, de eventuele evaluatiemomenten en de duur van het traject bepaald, zodat vooraf voor iedereen bekend is wat er kan worden verwacht.

Als je eerst meer wilt weten over mij, kijk dan op de pagina over mij.

Ben je op zoek naar professionele begeleiding voor je medewerker? Neem dan contact op of stuur een mail naar info@vanschipadvies.nl.