Outplacement en solliciteren

Ben je op zoek naar een ervaren outplacementadviseur in de regio Utrecht of Hilversum, die resultaatgericht werkt, en daarbij oog voor jou blijft houden? Een coach die maatwerk levert? En samen met jou toewerkt naar een duurzame oplossing voor jou?

Het resultaat van een individueel outplacementtraject bij mij: in principe die nieuwe baan of de start van een eigen bedrijf als zpp er. Ik help jou bij het vinden naar de weg er naar toe. Ik streef altijd een plaatsingspercentage van 100% na. In de huidige arbeidsmarkt is echter ongeveer 80% realistisch. Je bent in ieder geval volop aan het solliciteren. Je weet welke baan het beste bij je past en waar je aan het werk wilt. Je beschikt over alle sollicitatievaardigheden die je nodig hebt om die baan ook concreet te bemachtigen. 

Een 1e oriënterend gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. 

Mijn klanten lopen tegen vragen aan als:

  • Ik wil een nieuwe leuke baan die goed bij mij past
  • Ik wil weten wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil
  • Ik wil weten hoe ik goed om kan gaan met de huidige veranderingen in mijn leven
  • Ik wil die leuke nieuwe baan ook echt krijgen
  • Ik wil een mooi CV en een goed LinkedIn-profiel wat goed gevonden wordt
  • Ik wil een goede onderscheidende sollicitatiebrief
  • Ik wil mijn netwerk uitbreiden, zowel online als offline
  • Ik wil weten of ik voor mezelf wil beginnen en hoe ik daar een goede start in kan maken.

Ik ondersteun je hierbij graag.

Qua doelgroep richt ik mij op hoger opgeleiden van HBO tot hoger management niveau. Ik werk met willers en kunners. 

Inhoud traject: na het intakegesprek maak je (zo nodig) digitale vragenlijsten. Ik werk met de testen van het LDC. Deze geven inzicht in jouw persoonlijke kenmerken, je ervaring en opleiding, je vaardigheden en je interesses. Deze worden vertaald naar mogelijk passende beroepen en richtingen. De rapportage die hieruit voortkomt, bespreken we samen. Hierna volgen nog maximaal 4 gesprekken om je zoekrichting te bepalen: waar heb jij interesse in en krijg jij voldoening van. Vervolgens gaan we ook kijken naar organisaties waar je deze functies zou kunnen vinden. Dit wordt gevolgd door praktische sollicitatiebegeleiding (zie hieronder). Tussen de afspraken door werk je aan (digitale) opdrachten op maat. Mijn werkwijze hierbij is praktisch en resultaatgericht.

Duur:

De onderzoeksperiode duurt maximaal 3 maanden. Een totaal outplacement traject,  inclusief sollicitatiebegeleiding, duurt tussen de 4 tot 9 maanden en varieert tussen de 6 tot 12 gesprekken. Tussentijds hebben wij regelmatig contact via mail, telefoon of via Skype. Je kunt tussendoor altijd terecht met jouw vragen. Elk traject is een intensief traject op maat. We zetten alleen in wat nodig is. De onderwerpen en het aantal gesprekken per fase kunnen daarom verschillen.

 

Sollicitatiebegeleiding

Als je al weet wat je wilt, maar hulp wilt bij het leren solliciteren anno 2018, kun je ook kiezen voor het traject sollicitatiebegeleiding. In dit traject doe je kennis en vaardigheden op in sollicitatietechnieken als CV, sollicitatiebrief en voorbereiden sollicitatiegesprekken. We gaan een goed LinkedIn profiel opstellen. We gaan aan de slag met leren netwerken: offline en online via Social Media. Gedurende het traject zoek ik met je mee naar geschikte vacatures. 

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!