Outplacement en solliciteren

Ben je op zoek naar een ervaren outplacementadviseur in de regio Utrecht of Hilversum, die resultaatgericht werkt, en daarbij oog voor jou blijft houden? Een coach die maatwerk levert? En samen met jou toewerkt naar een duurzame oplossing voor jou?

Mijn klanten hebben vragen als:

 • Ik raak of ben mijn baan kwijt en hoe nu verder
 • Wat is een goede volgende stap voor mij
 • Ik wil weten wat ik wil en vervolgens hoe ik daar dan concreet kom
 • Hoe kan ik zorgen voor versnelling in mijn zoekproces
 • Hoe onderscheid ik mij van anderen in mijn vakgebied
 • Hoe ziet solliciteren anno 2020 eruit
 • Hoe kan ik mijn netwerk vergroten, zowel online als offline
 • Ik wil een aantrekkelijk CV en een LinkedIn-profiel waar ik op gevonden word
 • Ik wil een goede onderscheidende sollicitatiebrief
 • Ik wil een coach die met mij meezoekt naar geschikte vacatures/ jobhunting
 • Ik wil weten of ik voor mezelf wil beginnen en hoe ik daar een goede start in kan maken
 • Ik ondersteun je hierbij graag.

Qua doelgroep richt ik mij op ervaren professionals van HBO tot executive niveau. Mensen die (weer) met plezier en energie naar hun werk willen gaan.  

Het resultaat van een individueel outplacementtraject bij mij: in principe die nieuwe baan of de start van een eigen bedrijf als zpp-er. Ik help jou bij het vinden naar de weg er naar toe. Ik streef altijd naar een plaatsingspercentage van 100%. In de huidige arbeidsmarkt is echter ongeveer 80% realistisch.

Je bent in ieder geval volop aan het solliciteren. Je weet welke baan het beste bij je past en waar je aan het werk wilt. Je beschikt over alle sollicitatievaardigheden die je nodig hebt om die baan ook concreet te bemachtigen. 

Een eerste adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. 

Inhoud traject: na het intakegesprek starten we met je loopbaanorientatie. Hiervoor maak je (zo nodig) digitale vragenlijsten. Ik werk met de testen van het LDC. Deze geven inzicht in jouw persoonlijke kenmerken, je ervaring en opleiding, je vaardigheden en je interesses. Deze worden vertaald naar mogelijk passende beroepen en richtingen. De rapportage die hieruit voortkomt, bespreken we samen.

Hierna volgen nog maximaal 5 gesprekken om je zoekrichting te bepalen. Vervolgens, of al eerder als jouw proces sneller verloopt, gaan we kijken naar organisaties waar je deze functies zou kunnen vinden.

Dit wordt gevolgd door praktische sollicitatiebegeleiding (zie hieronder). Outplacement gaat qua begeleiding verder dan alleen loopbaanorientatie. Uiteindelijk moet die nieuwe baan er ook concreet komen. Ik zoek met je mee naar geschikte vacatures. We gaan het echt samen doen.

Tussen de afspraken door werk je aan (digitale) opdrachten op maat. Je krijgt (vrij veel) huiswerk mee. Mijn werkwijze hierbij is praktisch en resultaatgericht.

Duur:

De onderzoeksperiode duurt maximaal 3 maanden. Een totaal outplacement traject, inclusief sollicitatiebegeleiding, duurt tussen de 4 tot 9 maanden en varieert tussen de 6 tot 12 gesprekken. Tussentijds hebben wij regelmatig contact via mail, telefoon of via Skype. Je kunt tussendoor altijd terecht met jouw vragen.

Elk traject is een intensief traject op maat. We zetten alleen in wat nodig is. De onderwerpen en het aantal gesprekken per fase kunnen daarom verschillen.

Sollicitatiebegeleiding

Als je al weet wat je wilt, en hulp wilt bij het leren solliciteren anno 2020, kun je ook kiezen voor alleen het traject sollicitatiebegeleiding.

In dit traject doe je kennis en vaardigheden op in sollicitatietechnieken als CV, sollicitatiebrief en voorbereiden sollicitatiegesprekken. We gaan een LinkedIn profiel opstellen waar je op gevonden wordt. We gaan aan de slag met leren netwerken: offline en online via Social Media.

Gedurende het traject zoek ik met je mee naar geschikte vacatures. 

Als je eerst meer wilt weten over met wie ik werk, kijk dan op de pagina Voor wie

Ben je op zoek naar professionele begeleiding? Neem dan vrijblijvend contact met mij op of stuur een mail naar info@vanschipadvies.nl.