Achtergrond

Mijn naam is Marian van Schip. Mijn specialisme ligt op het vlak van loopbaanbegeleiding, outplacement en businesscoaching. Inimiddels beschik ik over ruim 28 jaar ervaring in dit HR-werkveld. Mijn carriere ben ik gestart als consulent bij Arbeidsvoorziening. Daarna heb ik 11 jaar gewerkt bij Randstad HR Solutions als senior loopbaanbegeleider, outplacementadviseur, (business)coach, trainer en projectmanager. In mijn laatste baan in loondienst ben ik manager Operations geweest bij C3werkt, een outplacementbureau voor de creatieve sector.  

Sinds 2013 werk ik als zelfstandig loopbaanadviseur. Ik combineer een gedegen en brede kennis van en ervaring met de arbeidsmarkt, met ruime ervaring in de begeleiding, training en coaching van mensen. Ik ben 59 jaar.

Gedurende mijn werkende leven ben ik getraind, geschoold en gegroeid in commerciële, ondernemers, management, coachings- en adviesvaardigheden. 

Qua vakgebied begeleid ik als loopbaanadviseur professionals vanaf HBO-niveau in outplacement en loopbaanorientatie, in- en externe mobiliteit, employability, werving en selectie, social media, ontwikkeling van medewerkers, opleidingen, en het ontwikkelen en geven van trainingen. Als  businesscoach begeleid ik startende zzp-ers die een dienst leveren. Ik beschik over een groot netwerk van professionals.

Missie en visie

Het is mijn missie om anderen te helpen bij het (terug) vinden van hun vrijheid. De vrijheid om te zijn of te worden wie je bent. Vrijheid om te doen wat het beste bij je past en daarmee je stevigheid (terug) te vinden. Ondernemerschap en werk dragen voor mij bij in het ervaren van die vrijheid: qua groei, ontwikkeling alsook in financiële zin. 

Mijn passie is het om mensen en organisaties in beweging te krijgen, zodat ze trots kunnen zijn op hun werk en goede resultaten neer kunnen zetten. Om mensen te laten glunderen over datgene waar ze toe in staat zijn. 

Het is mijn visie dat er voor iedereen een oplossing is. Mijn visie is ook dat iedereen kwaliteiten heeft, alleen niet voor iedere functie. Daarnaast is het mijn uitgangspunt dat een ieder van ons zelf verantwoordelijk is voor de toekomstbestendigheid en daarmee inzetbaarheid qua werk. Graag ben ik jouw sparringpartner hierbij.

Mijn specialisatie ligt in de begeleiding van mensen in een veranderende omgeving. Qua begeleiding kies ik voor een praktische, persoonlijke en professionele aanpak waarbij het beoogde resultaat centraal staat, evenals maatwerk en kwaliteit. Hierbij is voor mij de fase van het concrete solliciteren net zo leuk als de fase van loopbaanorientatie. Mijn stijl hierbij is warm, zakelijk en met een gezonde dosis humor.

Graag laat ik mensen zien waar ze goed in zijn. En met ze in gesprek te gaan over wat ze kunnen ontwikkelen. Hierbij ga ik coachend en motiverend te werk, en zo nodig ook sturend. 

Ik werk vanuit mijn waarden resultaatgerichtheid, positiviteit, kansen zien en het werken vanuit vertrouwen. Veel energie krijg ik van het aanpakken van nieuwe onderwerpen en van vernieuwing. Ik hou ervan om met ondernemende mensen te werken.

Als mentor begeleid ik (startende) loopbaanadviseurs in hun erkenning voor de beroepsvereniging NOLOC.

Persoonlijk

Mijn roots liggen in de Betuwe, waar ik op een boerderij opgroeide. Ik heb gestudeerd in Amsterdam (HBO-Jeugdwelzijnswerk). Na een tijd samen met mijn partner in 't Gooi gewoond te hebben, wonen we tegenwoordig in de stad Utrecht. 

In 2008 ben ik zeven maanden uitgezonden geweest als ontwikkelingswerker naar Bogor in West-Java, Indonesie via Randstad en VSO (Voluntary Services Overseas). Hier heb ik een school voor lichamelijk gehandicapte jongeren mogen helpen met het uitbreiden van hun netwerk, zodat zij hun leerlingen beter uit konden plaatsen naar betaald werk.

Voorafgaand aan deze placement heb ik 1,5 maand op Bali bij een Indonesisch gezin gewoond die 21 meisjes uit arme gezinnen in huis genomen hebben om te zorgen dat zij hun middelbare schooldiploma kunnen halen. Wil je meer weten? Kijk op www.garudahouse.org

Aangesloten bij:

Beroepsvereniging NOLOC, voor loopbaanprofessionals

Beroepsvereniging NVP, voor HR professionals

Licenties:

LDC

Wil je meer weten? Neem even contact op of stuur een mail naar info@vanschipadvies.nl