Outplacement en solliciteren

Hulp voor HR en managers

Ik begeleid mensen van werk naar werk en in loopbaanoriëntatie trajecten. Vanuit boventalligheid of vanuit eigen wens. Graag zet ik mijn kennis en expertise in om jou verder te helpen. Als werkgever wil jij de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plek. Soms moet je noodgedwongen afscheid nemen van je medewerker(s) wanneer:

  • De organisatie een reorganisatie doormaakt
  • Jij en je medewerker niet meer op 1 lijn zitten wat betreft de verwachtingen omtrent het functioneren
  • Of wanneer de fucntie niet passend meer is. 

Je wilt dat jouw medewerkers/ collega’s hierbij zo goed en professioneel mogelijk geholpen worden. Bij voorkeur met als resultaat een concrete andere baan.

Ben je op zoek naar een senior outplacementadviseur in de regio Utrecht of Hilversum die resultaatgericht werkt, en daarbij tegelijkertijd oog voor jouw medewerker blijft houden? Een coach die maatwerk levert? En samen met jouw medewerker toewerkt naar een duurzame oplossing voor hem of haar? Ik help je graag.

Qua doelgroep richt ik mij op ervaren professionals van HBO tot executive niveau. Mensen die (weer) met plezier en energie naar hun werk willen gaan.  

Mijn klanten hebben vaak het volgende gemeen:

Ze willen hun medewerker graag een goede nieuwe start meegeven

Ze willen graag concreet resultaat zien van de begeleiding

  • Ze willen opleidings- en scholingsadvies voor hun medewerker(s)
  • Het mooiste zou zijn, van werk naar werk
  • Ze vinden dat iedereen uniek is
  • Ze willen graag regelmatig een terugkoppeling, telefonisch of via rapportage, omtrent de voortgang van het traject
  • Bij problemen bij een kandidaat willen ze heel graag overleg om af te stemmen hoe dan verder
  • Ze willen graag vaart in het traject.

Ik help je graag. Ook je engelstalige medewerkers zijn van harte welkom

Resultaat

Het resultaat van een individueel outplacementtraject bij mij: in principe die nieuwe baan of de start van een eigen bedrijf als zpp er. Ik help de medewerker bij het vinden van de weg er naar toe. Ik streef naar een plaatsingspercentage van 100%. Realistischer is echter 80%.

De medewerker is in ieder geval volop aan het solliciteren. Hij weet welke baan het beste bij hem past en waar hij aan het werk wil. Hij beschikt over alle sollicitatievaardigheden die hij nodig hebt om die baan ook concreet te bemachtigen. 

Inhoud traject

Na het eerste gratis adviesgesprek maakt je medewerker (zo nodig) digitale vragenlijsten. Ik werk met de testen van het LDC. Deze geven inzicht in persoonlijke kenmerken, ervaring en opleiding, vaardigheden, interesses en mogelijk passende beroepen en richtingen.

Hierna volgen nog maximaal 5 gesprekken om de zoekrichting te bepalen. We kijken hierbij ook meteen naar organisaties waar hij/zij deze functies zou kunnen vinden.

Dit wordt gevolgd door praktische sollicitatiebegeleiding. Hierbij doet je medewerker kennis en vaardigheden op in sollicitatietechnieken als CV, sollicitatiebrief en voorbereiden sollicitatiegesprekken. We gaan een LinkedIn profiel opstellen waar hij/zij concreet op gevonden wordt. We gaan aan de slag met leren netwerken: offline en online via Social Media. Gedurende het traject zoek ik mee naar geschikte vacatures. 

Tussen de afspraken door werkt je medewerker aan (digitale) opdrachten op maat. Ik geef behoorlijk wat huiswerk mee. Mijn werkwijze hierbij is praktisch en resultaatgericht.

Duur:

De onderzoeksperiode duurt maximaal 3 maanden, als het korter kan dan doen we dat. Een totaal outplacement traject, inclusief sollicitatiebegeleiding, duurt tussen de 4 tot 9 maanden. Gesprekken vinden gemiddeld 1 x per 2 weken plaats. Tussentijds is er regelmatig contact via mail, telefoon of via Teams.

Tussentijds kunnen mensen altijd terecht met vragen of het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Elk traject is een intensief traject op maat. We zetten alleen in wat nodig is. De onderwerpen en het aantal gesprekken per fase kunnen daarom verschillen.

Werkwijze
Een eerste adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Na overeenstemming worden de werkwijze, het budget, de eventuele evaluatiemomenten en de duur van het traject bepaald, zodat vooraf voor iedereen bekend is wat er kan worden verwacht.

Fiscaal voordeel
De transitievergoeding die je aan betreffende werknemer moet betalen kan voor beide partijen voordeliger uitvallen als je deze onderdeel kunt laten worden van het outplacementbudget. Deze wordt dan namelijk belastingvrij, waardoor je minder gaat betalen aan sociale premies en de werknemer een groter bedrag netto uitgekeerd krijgt. 

Wil je eerst meer weten over mij

Wil je professionele begeleiding voor jouw medewerker? Neem dan contact op of stuur een mail naar info@vanschipadvies.nl.