Loopbaanbegeleiding

Startende ondernemers

Contact

Achtergrond

Mijn specialisme ligt op het vlak van loopbaanbegeleiding, outplacement en businesscoaching. Inimiddels beschik ik over ruim 26 jaar ervaring in dit HR-werkveld. Mijn carriere ben ik gestart als consulent bij Arbeidsvoorziening. Daarna heb ik 11 jaar gewerkt bij Randstad HR Solutions als senior loopbaanbegeleider, outplacementadviseur, (business)coach, trainer en projectmanager. In mijn laatste baan in loondienst ben ik manager Operations geweest bij C3werkt, een outplacementbureau voor de creatieve sector.  Sinds 2013 werk ik als zelfstandig adviseur. Ik combineer een gedegen en brede kennis van en ervaring met de arbeidsmarkt, met ruime ervaring in de begeleiding, training en coaching van mensen. Ik ben inmiddels 55 jaar.

Gedurende mijn werkende leven ben ik getraind, geschoold en gegroeid in commerciële, ondernemers, management, coachings- en adviesvaardigheden. 

Qua vakgebied begeleid ik als businesscoach zzp ers die een dienst leveren. Als loopbaanadviseur begeleid ik professionals vanaf HBO-niveau in in- en externe mobiliteit, employability, werving en selectie, social media, ontwikkeling van medewerkers, opleidingen, en het ontwikkelen en geven van trainingen. Ik beschik over een groot netwerk van professionals.

Persoonlijk

Mijn roots liggen in de Betuwe, waar ik op een boerderij opgroeide. Ik heb gestudeerd in Amsterdam (HBO-Jeugdwelzijnswerk). Na een tijd samen met mijn partner in 't Gooi gewoond te hebben, wonen we tegenwoordig in de stad Utrecht. 

In 2008 ben ik zeven maanden uitgezonden geweest als ontwikkelingswerker naar Bogor in West-Java, Indonesie via Randstad en VSO (Voluntary Services Overseas). Hier heb ik een school voor lichamelijk gehandicapte jongeren mogen helpen met het uitbreiden van hun netwerk, zodat zij hun leerlingen beter uit konden plaatsen naar betaald werk. Voorafgaand aan deze placement heb ik 1,5 maand op Bali bij een Indonesisch gezin gewoond die 21 meisjes uit arme gezinnen in huis genomen hebben om te zorgen dat zij hun middelbare schooldiploma kunnen halen. Wil je meer weten? Kijk op www.garudahouse.org

Aangesloten bij:

Beroepsvereniging NOLOC, voor loopbaanprofessionals

Beroepsvereniging NVP, voor HR professionals

Licenties:

LDC

Wil je meer weten over mij? linkedin.com/in/marianvanschip

Wil je meer weten over begeleidingsmogelijkheden voor jou, neem dan even contact met mij op of stuur een mail naar info@vanschipadvies.nl.

Colofon

Alle citaten bij de gebruikte foto's zijn afkomstig van Paul Arden (1940-2008). Hij was voormalig creatief directeur van het beroemde reclamebureau Saatchi en Saatchi. Tevens schrijver van de boeken "It's not how good you are, It's how good you want to be" en "Whatever you think, think the opposite". 
(www.goodreads.com/author/list/66409.Paul_Arden)
ISBN: 0-7148-4337-7